Du er her: startside -> Sight seeing i Skagen området
    

Det Hvide Fyr

Det hvide fyr blev opført i 1747 som afløsning for det dengang meget forfaldne vippefyr. Det står kun få hundrede meter fra vippefyrt, tæt ved Sønderstrand. I begyndelsen var fyret kulfyret, men senere blev det bygget om med en lanternelampe.
Klik her for mere info....
    

Den tilsandede Kirke

I klitterne vest for Skagen by står tårnet at den gamle sognekirke, Sct. Laurentius, i dag kendt som "Den tilsandede kirke". Under jordoverfladen gemmer sig endnu rester at kirkens fundamenter og gulv og en døbefont. Det øvrige inventar blev i sin tid solgt.
Klik her for mere info....
    

Gammel Skagen

Oplev solnedgangen fra "solnedgangspladsen, helt ude ved vesterhavet, eller gå op på "kikkerbakken" lige bag byen, hvor det imponerende Sømærke stadig står. Gammel Skagen er et lille idyllerisk sted, med sine mange flotte skagenhuse.
Klik her for mere info....
    

Grenen og Drachmanns grav

Grenen nord for Skagen er spidsen af Skagens Odde, der er Danmarks nordligste punkt. Grenen dannes af sand, der af havet transporteres nordpå langs hele Jyllands vestkyst. Ude på Grenenm finder du også Drachmanns grav.
Klik her for mere info....
    

Skagen havn

Skagen Havn, har en historie, der går helt tilbage til 1907, hvor Kong Frederik D. VIII foretog den højtidelige indvielse. En stor del af havnen er nu udlagt til "lystbådehavn" for gæstesejlere. De kendte "fiskepakhuse" finder du også på Skagen havn.
Klik her for mere info....
    

Råbjerg Mile

Råbjerg Mile er Danmarks største vandreklit, som ligger ved Bunken Klitplantage mellem Skagen og Frederikshavn. Milen indeholder 3,5 millioner m³ sand, dækker et areal på ca. 1 km² og har en højde omkring 20 meter.
Klik her for mere info....
    

Vippefyret

Vippefyret er Danmarks første fyr opstillet i 1627 på Fyrbakken i Østerby. Fyret har jernkurv til stenkul, hvori man tændte bål, og herefter hævede kurven op. Denne nye konstruktion gjorde, at blusset kom højere til vejrs. Fyret blev flyttet flere gange og var i brug til 1747.
Klik her for mere info....
Ønsker du at blive optaget i vores register ? -her kan du læse hvordan!
  Translate this site:

Årets events i Skagenområdet:

Skagen lever hele året, og en mængde større events er spredt ud gennem sæsonnerne. Du kan opleve events hele året i Skagen
Klik her for mere info....

Skagen på kort:

Måske at du syntes det er lettere at finde rundt på et kort når du skal finde det som du søger. Klik dig frem til det du søger.
Klik her for mere info....
Vejrudsigten for Skagen finder du her, direkte fra DMI.
Klik her for mere info....

Live WebCam fra Grenen og havnen:

Se "live" webcam med flot udsigt over Grenen hvor de 2 have mødes, eller direkte fra Skagen havn, hvor fiskerne losser deres last af friske fisk.
Klik her for mere info....