Du er her: startside -> Sightseeing -> Vippefyret

Vippefyret

Vippefyret blev opført i 1627, og var det første vippefyr som blev opstillet. Princippet er enkelt, man vipper kurven ned til jorden, og fylder den med brændbart materiale, og tænder op. Når fyret vippes op, kan den brændende kurv ses på lang afstand.

De mange skibsforlis ved Skagens gren var den dirkete årsag til at fyret blev opført. Fyret skulle hjælpe med at lede skibsfarten kort klart af Grenen, og det farlige rev derude.

Vippefyret i Skagen er en kopi af det gamle vippefyr, dog opført som en 100% tro kopi. Vippefyret kom til at præge 1600-tallet og var i brug langt ind i 1700-tallet. Det sidste danske vippefyr blev nedlagt på Anholt i 1788.

Ved Sønderstrand lige neden for vippefyret holdes der hver år Sankt Hans, med et stort bå på starnden, og i tusindvis af gæster på starnden og på fyrbakken.

    


Vis stort kort
  Translate this site:

Årets events i Skagenområdet:

Skagen lever hele året, og en mængde større events er spredt ud gennem sæsonnerne. Du kan opleve events hele året i Skagen
Klik her for mere info....

Skagen på kort:

Måske at du syntes det er lettere at finde rundt på et kort når du skal finde det som du søger. Klik dig frem til det du søger.
Klik her for mere info....
Vejrudsigten for Skagen finder du her, direkte fra DMI.
Klik her for mere info....